До новин

У новому держбюджеті передбачили більше 2 мільярдів на Верховний суд

02 січня, 2019
Законодавство
У новому держбюджеті передбачили більше 2 мільярдів на Верховний суд

На роботу Верховного суду у державний бюджет на 2019 рік заклали 2,11 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на закон України «Про Державний бюджет».

 піде на фінансування здійснення правосуддя Верховним судом України.

Верховний суд - найвищий суд у системі судоустрою України. Це касаційна інстанція, в певних випадках - суд першої або апеляційної інстанції. Він аналізує судову статистику, узагальнює судову практику, звертається до Конституційного суду щодо конституційності правових актів та стосовно офіційного тлумачення Конституції України. Крім того, Верховний суд надає висновок щодо наявності чи відсутності держзради чи іншого злочину в діяннях президента України, може внести за зверненням Верховної Ради подання про неспроможність виконання президентом своїх повноважень за станом здоров’я.

У складі Верховного суду діє Велика палата, Касаційний адміністративний суд, Касаційний господарський суд, Касаційний кримінальний суд, Касаційний цивільний суд. У кожному касаційному суді утворюються судові палати з розгляду окремих категорій справ з урахуванням спеціалізації суддів.

У Касаційному адміністративному суді обов’язково створюються окремі палати для розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів; захисту соціальних прав; виборчого процесу та референдуму, а також захисту політичних прав громадян.

У Касаційному господарському суді обов’язково створюються окремі палати для розгляду справ про банкрутство; захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством; корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів.

Минулого року на Верховний суд виділили 1,733 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар