До новин

Російське ембарго серед харчової продукції вдарить по українським винним виробникам

02 січня, 2019
Збитки
Російське ембарго серед харчової продукції вдарить по українським винним виробникам

Введення РФ ембарго на товари походженням з України найбільш відчутне, серед харчової промисловості, вдарить по виробниках вин.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Згідно з даними митної статистики Державної фіскальної служби (ДФС), за січень-листопад 2018 року Україна експортувала до РФ виноградних вин і сусла (за кодом 2204) на $19,66 млн, що становить 51,7% всього експорту за цією позицією.

Овочів приготованих або консервованих (за кодом 2205) за 11 місяців цього року в Росію було поставлено на суму $6,85 млн, що становить 34,9% усього українського експорту за цією позицією.

За даними Державної служби статистики, за 10 місяців 2018 року Україна поставила какао-пасти до РФ, яка не потрапила під ембарго, на $25,3 млн, тоді як готового шоколаду (код 1806) - на $1,3 тис.

Пиво до РФ за цей період, за даними Держстату, було поставлено на загальну суму $500.

Як повідомлялося, Росія оприлюднила 29 грудня постанову, згідно з якою ввела ембарго на промислові та сільськогосподарські товари з України, зокрема, на пшеницю, соняшникову олію, готову і консервовану рибу, шоколад, кондитерські вироби, хліб, приготовлені або консервовані овочі, фрукти, горіхи, соки, пиво, вина, а також сировину - етиловий спирт, гравій, гальку, щебінь, вапняк тощо.

Крім того, Росія заборонила ввезення газових турбін, вироблених або відправлених з території України, зробивши виняток для турбін цивільних повітряних суден.

Постанову затверджено на виконання указу президента РФ від 22 жовтня 2018 року №592 «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації».

Коментарі
Додати коментар