До новин

Стрес-тест виявив потребу "Ощада" й "Укрексіма" в капіталі на 17 млрд грн

02 січня, 2019
Банкрутство фінустанов
Стрес-тест виявив потребу "Ощада" й "Укрексіма" в капіталі на 17 млрд грн

Стрес-тест Ощадбанкйу та Укрексімбанку показав, що фінустанови потребують докапіталізації на суму 17 мільярдів гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

За спостереженням видання, Приватбанк та Укргазбанк оприлюднили результати стрес-тесту, який НБУ провів у поточному році на основі фінансових показників банків станом на 01.01.2018. Згідно з відповідними даними, Укргазбанку і Приватбанку не потрібна докапіталізація ні за базовим, ні за негативним макроекономічним сценарієм.

Ощадбанк та Укрексімбанк “стрес-тестувальну” звітність поки що не розкрили. Але перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова в жовтні заявляла, що в рамках стрес-тесту за негативним економічним сценарієм було виявлено можливу потребу в докапіталізації на 17 млрд грн у двох держбанків: як зазначалося, вони повинні реалізувати план реструктуризації (до кінця 2019 року), “який би покращив структуру балансу і потенційну структуру доходів”.

Таким чином, пише Фінбаланс, з урахуванням даних, які опублікували Приватбанк та Укргазбанк, виходить, що 17-мільярдна докапіталізація потрібна саме Ощадбанку та Укрексімбанку. Причому відповідна потреба проявиться в разі реалізації негативного економічного сценарію.

Коментарі
Додати коментар