До новин

Україна змушена вести переговори з ЄС для продовження кредитних програм

08 січня, 2019
Борги
Україна змушена вести переговори з ЄС для продовження кредитних програм

Українській стороні доводиться вести дискусії з різними кредиторами, зокрема і з Європейським Союзом, щодо продовження програм кредитного фінансування.

Про це розповіла віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на для Інтерфакс-Україна.

«У 2019 році в нас справді великі пікові виплати за тілами кредитів, узятих іще до 2013 року, і для того, щоб це навантаження максимально пом'якшити для бюджету, а по суті - для кожного з громадян України, нам необхідне перекредитування. Звісно, нам доводиться проводити дискусії з різними кредиторами, зокрема і з Європейським союзом, про те, як ми можемо продовжити певні програми кредитного фінансування», - сказала віце-прем'єр.

За її словами, для України важливо знаходити можливості співпраці з міжнародними кредиторами, які можуть дати країні доступ до дешевих довгострокових кредитів.

Вона наголосила, що Україна в грудні 2018 року отримала перший транш макрофінансової допомоги ЄС і вже виконує умови, необхідні для отримання другого.

«Ми вже почали виконувати умови другого траншу, деякі вже навіть виконали. Наразі це вселяє надію, але справді дуже багато залежатиме від підтримки депутатів», - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, у 2018 році Україна відновила співпрацю з міжнародними кредиторами: в грудні Київ отримав транші МВФ та майже безвідсоткову макрофінансову допомогу від ЄС.

Коментарі
Додати коментар