До новин

Екс-банкірів Credit Suisse підозрюють в афері на $2 млрд

08 січня, 2019
Резонансні справи
Екс-банкірів Credit Suisse підозрюють в афері на $2 млрд

Три колишніх банкіра Credit Suisse Group AG арештовані в Лондоні за запитом США.

Про це пише Reuters із посиланням на представника американської прокуратури, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Колишніх співробітників швейцарського банку звинувачують в шахрайстві на $2 млрд. Як стверджують США, в шахрайській схемі також брали участь державні компанії Мозамбіку.

Заарештовані співробітники банку - Ендрю Пірс, Сурджана Сингхе і Детеліна Субеве. Їм були пред'явлені звинувачення «в змові з метою порушення закону по боротьбі з хабарництвом», а також у відмиванні грошей і шахрайстві з цінними паперами. За рішенням суду їх випустили під заставу.

Credit Suisse заявив, що співпрацює зі слідством.

«В обвинувальному висновку стверджується, що колишні співробітники намагалися зламати систему внутрішнього контролю банку, діяли з особистої вигоди і прагнули приховати цю діяльність», - йдеться в коментарі Credit Suisse.

Арешти були проведені через п'ять днів після того, як був заарештований колишній міністр фінансів Мозамбіку Мануель Чанг. Його затримали наприкінці грудня в аеропорту в Південній Африці в рамках тієї ж кримінальної справи, яку було порушено федеральною прокуратурою в Брукліні. США будуть домагатися видачі всіх передбачуваних зловмисників.

Коментарі
Додати коментар