До новин

НБУ очікує перших результатів переформатування банківського сектору у 2016 році

12 червня, 2015
Санація
НБУ очікує перших результатів переформатування банківського сектору у 2016 році

Національний банк України прогнозує, що перші результати переформатування банківського сектору країни будуть помітні вже за рік.

Про це на щорічній банківській конференції «Управління ризиками роздрібного кредитування» розповів директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація

За його словами, зараз за ініціативи Нацбанку відбуваються чотири важливих процеси щодо оздоровлення банківської системи:

1. Перехід банківської системи до прозорої структури власності;

2. Виявлення обсягів кредитування пов’язаних осіб;

3. Стрес-тести банків та аналіз якості їхніх активів;

4. Адаптація до Базельских та європейських стандартів банківського надзору та бізнесу.

Зі слів Ваврищука, основною метою цієї системної роботи є створення дуже міцної банківської системи, яка буде здатна протистояти економічній кризі. Це все також призведе до підвищення відповідальності банківських власників та менеджерів щодо цього бізнесу.

«В нас немає мети скоротити чисельність банків в Україні. Наша мета – зробити банки стійкими із сильними та чесними бізнес-моделями», - сказав він.

Інші банкіри на конференції також підтримали очищення банківської системи від проблемних фінустанов та непрозорих активів. Зокрема, голова правління Піреус Банку Сергій Наумов сказав, що для підвищення довіри населення до банківської системи банки повинні стати міцнішими, і цей процес має відбутися через очищення системи від проблемних та кептивних банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ планує до липня повністю очистити банківську систему від проблемних фінустанов.

Коментарі
Додати коментар