До новин

ОТП Банк продав борги «Інтерпайпа» Пінчука з дисконтом у 75-80%

09 січня, 2019
Продаж
ОТП Банк продав борги «Інтерпайпа» Пінчука з дисконтом у 75-80%

ОТП Банк зі значним дисконтом продав права вимоги по проблемному кредиту, виданому холдингу «Інтерпайп» бізнесмена Віктора Пінчука.

Про це розповів глава правління фінустанови Тамаш Хак-Ковач, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

«Цього року ми закінчили розпродаж проблемних активів - вже позбулися всіх, з ким неможливо домовитися. Борг Інтерпайпу продали з дисконтом десь 75-80%», - зазначив Хак-Ковач.

Він додав, що банк не відстежував покупця на предмет пов`язаності з боржником.

«Нас це не цікавить, головне - ціна», - пояснив він.

За словами банкіра, рівень NPL (non-performing loans - кредити, які не обслуговуються) в ОТП Банку становить 30% усього кредитного портфеля.

«Подальше зниження буде дуже поступовим, але тут потрібно уточнювати, що за МСФЗ 9 вважаються не тільки кредити в дефолті 90+ днів, але і нормальні - реструктуризовані клієнти, - розповів Хак-Ковач. - У нас в більшості випадків в цих NPL сидять вже врегульовані кредити: як зарезервовані, так і ті, хто вже платить».

У 2013 році ОТП Банк відкрив кредитну лінію Інтерпайпу на $10 млн. В останні роки компанія повністю не обслуговувала цей кредит.

До складу групи «Інтерпайп» входять найбільші виробники трубної продукції в Україні Нижньодніпровський трубний завод, Новомосковський трубний завод, Нікопольський завод безшовних труб, а також Нікопольський завод феросплавів. Корпорацію контролює бізнесмен Віктор Пінчук.

Коментарі
Додати коментар