До новин

Ліквідатор Імексбанку не зміг отримати контроль над стадіоном «Чорноморець»

11 січня, 2019
Резонансні справи
Ліквідатор Імексбанку не зміг отримати контроль над стадіоном «Чорноморець»

Господарський суд Одеської області відмовився задовольнити позов ліквідатора Імексбанку до ТОВ «Стадіон «Чорноморець», ТОВ «Мережа готелів Чорне море», ТОВ «Блек Сі Хотел Груп» щодо визнання недійсним договору оренди та виселення ТОВ «Блек Сі Хотел Груп» з орендованої частини будівель стадіону «Чорноморець».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідне рішення суду.

25.12.2014 Імексбанк в якості кредитора та ПрАТ «Футбольний клуб «Чорноморець» (майновий поручитель) уклали іпотечний договір. Предметом іпотеки були нежитлові будівлі центрального стадіону «Чорноморець», які складаються з будівель, загальною площею 80 289,0 м2, основною площею 67 037,5 м2, що знаходяться за адресою м. Одеса, вул. Маразліївська, 1/20, та розташовані на земельній ділянці площею 62403 м2, яка знаходиться в оренді АТ «ФК «Чорноморець».

Цей іпотечний договір забезпечував кредиторські вимоги Імексбанку за 41 кредитним договором, укладеними між банком та 41 юрособою (позичальники).

29.12.2014 між ПрАТ «Футбольний клуб «Чорноморець» і ТОВ «Стадіон «Чорноморець» було укладено договір управління нерухомим майном, за яким ПрАТ «Футбольний клуб «Чорноморець» передало відповідні будівлі стадіону в управління для ТОВ «Стадіон «Чорноморець», яке в свою чергу зобов’язалося за плату здійснювати від свого імені управління нерухомістю в інтересах ПрАТ «ФК «Чорноморець».

31.12.2014 між ПрАТ «Футбольний клуб «Чорноморець» (Власник, Установник управління), ТОВ «Стадіон «Чорноморець» (Управитель, Орендодавець) і ТОВ «Мережа готелів «Чорне море» (Орендар) було укладено договір оренди №1885, згідно з яким Орендодавець передає Орендарю в тимчасове платне користування на умовах оренди частку розміром 122/100 у праві власності на нежитлові будівлі центрального стадіону “Чорноморець”, що складається з приміщень площею 9817 кв.м.

27.07.2015 між ТОВ «Мережа готелів Чорне море» (Первісний орендар) і ТОВ «Блек Сі Хотел Груп» (Новий орендар) було укладено договір про заміну сторони у зобов`язанні, за умовами якого Первісний орендар безоплатно передає Новому орендарю права та обов`язки за договором оренди.

У ході судового процесу ліквідатор Імексбанку наполягав на тому, що договір оренди від 31.12.2014 має бути визнаним недійсним, оскільки, на думку представника ФГВФО, нікчемним є договір управління нерухомим майном від 29.12.2014, який укладався без згоди Імексбанку (за оцінками ліквідатора банку, це суперечило Закону України «Про іпотеку» та умовам іпотечного договору).

Але Госпсуд Одеської області не погодився з таким висновком представника ФГВФО, мотивуючи тим, що на дату розгляду справи договір управління нерухомим майном у судовому порядку не було визнано недійсним.

Нагадаємо, НБУ визнав Імексбанк неплатоспроможним у січня 2015 року.

Коментарі
Додати коментар