До новин

ФГВФО оприлюднив результати продажу іпотечних кредитів фізосіб за 2018 рік

11 січня, 2019
Продаж
ФГВФО оприлюднив результати продажу іпотечних кредитів фізосіб за 2018 рік

Протягом 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж 370 пулів іпотечних кредитів банків, що ліквідуються. Всього це - 6 769 кредитів на суму 18 956,73 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

За даними відомства, вже відбулося 6 успішних аукціонів з продажу пулів іпотечних кредитів, що складаються з 71 кредиту на загальну суму  26,16  млн грн.

«З осені 2017 року Фонд гарантування продає непрацюючі іпотечні кредити фізичних осіб. Кожен з кредитів був виставлений на індивідуальні торги за голландською моделлю аукціону в системі ProZorro.Продажі. Кожен лот пропонувалося придбати від 100% балансової вартості і протягом дня ціна поступово знижувалась до 20% від номіналу. Тобто викупити кредит можна було на будь-якому етапі торгів. У такий спосіб було виставлено на торги майже 19 тисяч кредитів, заборгованість за якими склала близько 40 млрд грн. Із них продано на індивідуальних торгах до 2 тисяч кредитів, заборгованість за якими склала близько 2,5 млрд грн. Середній рівень конверсії (співвідношення ціни продажу до балансової заборгованості) – 25%», - зазначили у ФГВФО.

А з осені 2018 року не продані на індивідуальних торгах кредити були згруповані у пули, які виставлялись на продаж з дисконтом 50% від мінімальної ціни, що була встановлена на етапі індивідуальних торгів (це приблизно дорівнює 10% від номіналу).  При цьому до складу такого «зібраного лоту» включаються щонайменше 10 активів, сукупною заборгованістю від 30 мільйонів гривень.

Формувалися пули переважно за регіональним принципом - відповідно до місця знаходження застави за кредитом.

Якщо аукціони з продажу зазначених пулів будуть визнані такими, що не відбулися – у подальшому із них формуватимуться укрупнені пули, сукупною заборгованістю від 100 млн грн.

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, минулого тижня продали активи банків, що ліквідуються, на суму майже 35 мільйонів.

Коментарі
Додати коментар