До новин

Чергові пули кредитів юросіб виставлено на аукціон у лютому

11 січня, 2019
Продаж
Чергові пули кредитів юросіб виставлено на аукціон у лютому

20 і 21 лютого у системі ProZorro.Продажі відбудуться аукціони з продажу двох чергових пулів активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

До складу 48-го пулу увійшли права вимоги за 65 кредитами, та 9 000 позицій дебіторської заборгованості, що перебувають на балансі 9 банків: АТ «НК БАНК», ПАТ «ЕНЕРГОБАНК», ПАТ «Інтеграл-банк», ПАТ «АКТАБАНК», ПАТ «БАНК НАЦІОНАЛЬНИЙ КРЕДИТ», ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК», ПУАТ «ФІДОБАНК», ПАТ «ВіЕйБі Банк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит».

Середня прострочена заборгованість за кредитами – 8 років. Загальна заборгованість за договорами склала 1 533 млн грн. За 63 кредитами тривають судові провадження. Ще 17 кредитів перебувають на опрацюванні Державної виконавчої служби.

Стартова ціна пулу – 293 млн грн.

Аукціон з продажу пулу відбудеться 20 лютого.

У забезпеченні за кредитами, зокрема, житлові будинки в м. Хмельницький; земельна ділянка в Закарпатській області; квартира в Житомирській області.

До складу 49-го пулу увійшли права вимоги за 57 кредитами, що перебувають на балансі 9 банків: ПАТ «АКТАБАНК», ПАТ «ВіЕйБі Банк», ПАТ «ДІАМАНТБАНК», ПАТ «ЕНЕРГОБАНК», ПАТ «ЗЛАТОБАНК», ПАТ «Інтеграл-банк», ПАТ «РАДИКАЛ БАНК», ПУАТ «ФІДОБАНК», ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК».

Середня прострочена заборгованість за кредитами – 6 років. Заборгованість за договорами - 1 050 млн грн.  Судове провадження триває по 26 кредитам і ще 4 передані в роботу Державної виконавчої служби.

Стартова ціна пулу – 202 млн грн.

Аукціон з продажу пулу відбудеться 21 лютого.

У забезпеченні за кредитами, що входять до цього пулу, кафе та функціональні приміщення в Київській обл.; земельні ділянки в Запорізькій області; будівлі в Київській обл.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж до 20 разів.

Детальніша інформація про лоти із описом кредитних угод та переданого забезпечення міститься у публічному паспорті активу – за посиланням – 48, 49 пул. Умови участі в аукціоні тут – 48 пул, 49 пул.

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар