До новин

Сергій Алєксєєв: Проблемні борги українців досягли мільярдів гривень

14 січня, 2019
Борги
Сергій Алєксєєв: Проблемні борги українців досягли мільярдів гривень

Проблемні борги українців сягають мільярдів гривень, що шкодить економіці держави.

Про це депутат Верховної Ради Сергій Алєксєєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Обсягти проблемної заборгованості українців сягають мільярдів гривень, що негативно позначається на економіці країни. Такі боржники, як правило, перестають бути економічно активними й приховують статки, щоб хоч якось звести кінці з кінцями», - наголосив нардеп.

Він наголошує, що банківським установам доводиться підкріплювати такі проблемні кредити резервами на коррахунках НБУ, фактично заморожуючи активи.

«Можливість врегулювати цю ситуацію в законний спосіб за допомогою процедури банкрутства фізичних осіб вигідна обом сторонам, що позитивно позначиться й на економіці України», - додав Сергій Алєксєєв.

Нагадаємо, прийнятий Верховною Радою Кодекс з процедур банкрутства №8060 передали на підпис президенту. Метою документа є підвищення ефективності процедур банкрутства, рівня захищеності прав кредиторів, вдосконалення процедури продажу майна боржника на аукціоні, підвищення рівня виконання контрактів і судових рішень, врегулювання відносин з відновлення платоспроможності фізичних осіб, які опинилися у важкій фінансовій ситуації і потребують допомоги з боку держави.

Коментарі
Додати коментар