До новин

Суд знову назвав протиправною бездіяльність НБУ стосовно банку «Хрещатик»

15 січня, 2019
Банкрутство фінустанов
Суд знову назвав протиправною бездіяльність НБУ стосовно банку «Хрещатик»

Суд визнав протиправною бездіяльність Національного банку України щодо невжиття належних заходів стосовно банку «Хрещатик».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідне судове рішення.

НБУ визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним у квітні 2016 року, а за кілька місців – у червні відправив його на ліквідацію.

28 листопада Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов ПАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин» (вкладник) та визнав «протиправною бездіяльність Національного банку України щодо невжиття належних заходів забезпечення захисту законних інтересів вкладників і кредиторів щодо безпеки збереження коштів на банківських рахунках ПАТ «Комерційний банк «Хрещатик», невжиття адекватних, негайних та рішучих дій, неприйняття своєчасно рішення про застосування адекватного заходу впливу до ПАТ «Комерційний банк «Хрещатик».

Як випливає з матеріалів справи, НБУ за результатами інспекційної перевірки, проведеної ще в 2014 році, виявив «дуже великі фінансові проблеми у ПАТ «Комерційний банк «Хрещатик», які потребували негайного вжиття Національним банком України заходів щодо їх усунення та виправлення недоліків у діяльності банку, стабілізації його фінансового стану.

Суд дійшов висновку, що Нацбанк не вжив належних адекватних, негайних та рішучих дій, не прийняв своєчасно рішення про застосування адекватного заходу впливу до ПАТ «Комерційний банк «Хрещатик».

За оцінками суду, призначення Нацбанком куратора в названий банк  «не свідчить про адекватність та достатність застосованих відповідачем заходів банківського нагляду щодо поліпшення фінансового стану банку та збереження його активів».

Нагадаємо, суди й раніше в межах інших судових справ визнавали протиправною бездіяльність НБУ стосовно банку «Хрещатик».

Коментарі
Додати коментар