До новин

Перші укрупнені пули іпотечних кредитів фізосіб виставили на продаж

16 січня, 2019
Продаж
Перші укрупнені пули іпотечних кредитів фізосіб виставили на продаж

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб переходить до третього етапу продажу вимоги за кредитними договорами, укладеними з фізичними особами та забезпеченими іпотекою.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу відомства.

23 січня – у системі ProZorro.Продажі відбудуться аукціони, на яких буде виставлено на продаж чотири пули обсягом понад 100 млн грн кожен.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону. Це дасть змогу продати пул за ціною, що максимально наближена до реальної вартості активів на ринку.

Ціна лотів стартуватиме з 10% від номіналу і протягом торгів буде поетапно знижуватись до 5%. Ці пули зібрані з кредитів, які не були викуплені раніше у складі менших пулів і вже виставлялися на торги з пониженням ціни з 20% до 10% від номіналу. Також кожен з кредитів десятки разів виставлявся на торги в індивідуальному порядку (в тому числі і один раз за голландською моделлю аукціонів).

Усі кредити даних чотирьох укрупнених пулів перебувають на балансі ПАТ «ВіЕйБі Банк».  Але розділені за регіоном локалізації заставного майна. У заставі права вимоги, переважно, на квартири, зрідка, житлові будинки або земельні ділянки і нежитлову нерухомість.

До складу 1-го пулу увійшли права вимоги за 71 кредитом.

Застава за цими кредитами розміщена в Дніпропетровській області. Більшість кредитів мають прострочену заборгованість понад 3 роки. Загальна заборгованість за договорами склала понад 109,1 млн грн. З яких основні зобов’язання – це 47,3 млн грн, а решта - нараховані відсотки та комісії.

Стартова ціна пулу – 10, 35  млн грн.

До складу 2-го пулу увійшли права вимоги за 25 кредитами. Заставне майно розташоване в Одеській області.

Середня прострочена заборгованість за кредитами – понад 3 роки. Заборгованість за договорами понад – 113,5 млн грн.   З яких основні зобов’язання – це 44,4 млн грн, а решта - нараховані відсотки та комісії.

Стартова ціна пулу – 10,8 млн грн.

До складу 3-го пулу увійшли права вимоги за 25 кредитами. Заставне майно розташоване в Одеській області.

Середня прострочена заборгованість за кредитами – понад 3 роки. Заборгованість за договорами понад – 113,8 млн грн.   З яких основні зобов’язання – це 46,2 млн грн, а решта - нараховані відсотки та комісії.

Стартова ціна пулу – 10,8 млн грн.

До складу 4-го пулу увійшли права вимоги за 64 кредитами. Заставне майно розташоване у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській, Миколаївській, Кіровоградській областях.

Середня прострочена заборгованість за кредитами – понад 3 роки. Заборгованість за договорами понад – 118,9 млн грн.   З яких основні зобов’язання – це 46,8 млн грн, а решта - нараховані відсотки та комісії.

Стартова ціна пулу – 11,2 млн грн.

Коментарі
Додати коментар