До новин

Профінбанк оскаржив в суді своє визнання неплатоспроможним

30 січня, 2015
Банкрутство фінустанов
Профінбанк оскаржив в суді своє визнання неплатоспроможним

ПАТ "Банк Професійного Фінансування" (Профінбанк, Київ) подав позов до Окружного адміністративного суду Києва із вимогою визнати протиправною і скасувати постанову Національного банку України про визнання фінустанови неплатоспроможною, призупинити дію даної постанови та вивести з банку тимчасову адміністрацію.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на РБК-Україна.

Як сказано в тексті позовної заяви, постанову НБУ від 19 січня 2015 року про визнання баку неплатоспроможним було прийнято з порушеннями, зокрема вона не містить законного обґрунтування.

19 січня поточного року НБУ своєю постановою відніс Профінбанк до категорії неплатоспроможних на підставі звинувачень у порушенні законодавства у сфері протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, а 20 січня 2015 року ФГВФО призначив у банк тимчасового адміністратора.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", Вищий адміністративний суд України 22 січня визнав рішення Фонду гарантування вкладів про ліквідацію ПАТ "Банк Форум" таким, що було прийняте з порушеннями, і відмінив його.

Джерело фото: profinbank.com

Коментарі
Додати коментар