До новин

Активи Фірташа арештували через борги перед російським банком

17 січня, 2019
Борги
Активи Фірташа арештували через борги перед російським банком

Суд Кіпру наклав арешт на рухоме і нерухоме майно бізнесмена Дмитра Фірташа майже на 46 млн доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на російське видання Комерсант.

При цьому забезпечувальні заходи торкнулися і головної компанії олігарха Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім бізнесом Фірташа.

«Приводом став позов російського банку ВТБ, якому заборгували дві структури бізнесмена – ПрАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс» і ТОВ «Титанові інвестиції», які є власниками низки заводів в окупованому Криму. Загальна сума заборгованості становить понад 2,5 млрд руб», - пише видання.

За даними джерел видання, позов до окружного суду кіпрського міста Лімасол був поданий ще 20 грудня минулого року юристами банку ВТБ і через тиждень по ньому були прийняті забезпечувальні заходи. Сам позов по суті почнуть розглядати в кінці січня.

За словами співрозмовників видання, Фірташ - бенефіціар приватного акціонерного товариства «Юкрейніан Кемікал Продактс» і зареєстрованого в Росії ТОВ «Титанові інвестиції». Ці компанії є власниками низки великих хімічних підприємств в Криму, що займаються виробництвом діоксиду титану.

Як зазначається, позивачі просили накласти забезпечувальні заходи на майно мільярдера і компаній Group DF Holdings Limited, Letan Investments Limited і Tolexis International Limited.

Сам позов ВТБ пов'язаний з кредитом, який ще в кінці квітня 2015 року взяли в банку «Юкрейніан Кемікал Продактс» і «Титанові інвестиції». Уже в лютому наступного року позичальники «забули» про свої зобов'язання, переставши проводити виплати.

Коментарі
Додати коментар