До новин

Суд відкрив справу про банкрутство «Кольорових металів» за заявою Укрсоцбанку

22 січня, 2019
Банкрутство підприємств
Суд відкрив справу про банкрутство «Кольорових металів» за заявою Укрсоцбанку

15 січня Госпсуд Дніпропетровської області за заявою Укрсоцбанку відкрив провадження в справі №904/5417/18 про визнання банкрутом ТОВ з іноземними інвестиціями «Кольорові метали» та ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Суд визнав грошові вимоги Укрсоцбанку на суму 171,25 млн грн.

Згідно з судовими матеріалами, на підставі судових рішень державна виконавча служба відкрила зведене виконавче провадження №54904911 про стягнення з ТОВ з іноземними інвестиціями «Кольорові метали» на користь Укрсоцбанку та ВТБ Банку боргів на загальну суму 402,6 млн грн та 6,55 млн дол.

Раніше з’явилась інформація про інтерес Таскомбанку щодо викупу у Фонду гарантування заборгованості ТОВ «Кольорові метали» перед ВТБ Банком на 411 млн грн (причому, як зазначалося, оцінювачі ФГВФО оцінили цей актив на 67 млн грн).

Разом з тим, влітку 2018 року була інформація, що Таскомбанк уже викупив у ВТБ Банку частини заборгованості компаній «Любимівський кар’єр» та «Кольорові метали», які входять в групу «Юмін» (Ukraine Minerals).

За даними держреєстру, засновниками ТОВ з іноземними інвестиціями «Кольорові метали» є ТОВ «Юкрейн Мінералс» і ТОВ «Юмін». Кінцевим бенефіціаром значиться Коссов Євген.

У 2016 році Укрсоцбанк подавав заяву в Госпсуд Дніпропетровської області про порушення провадження в справі про банкрутство ТОВ «Юкрейн Мінералс», але зрештою її відкликав.

Коментарі
Додати коментар