До новин

ФГВФО можуть зобов'язати гарантувати страхові виплати

23 січня, 2019
Банкрутство фінустанов
ФГВФО можуть зобов'язати гарантувати страхові виплати

Регулятор запропонував поширити на компанії зі страхування життя систему гарантування банківських вкладів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Ліга.Фінанси.

Нацкомфінпослуг вирішив відродити ідею поширення на компанії зі страхування життя системи гарантування банківських вкладів. Обгрунтування просте: в обох випадках мова йде про накопичення громадян.

На засіданні 15 січня Нацкомфінпослуг затвердила правки до закону «Про систему гарантування вкладів фізосіб», які дозволять гарантувати виплати по страхуванню життя в разі банкрутства страховика. У законопроекті прописано механізм виведення з ринку і ліквідації таких неплатоспроможних страховиків.

Страхової компанії пропонується вносити початковий (1% від розміру статутного капіталу) і регулярні внески (щоквартально 1% від суми залучених премій в гривні і 1,2% - валюті).

Максимальна гарантована сума за накопичувальними договорами страхування життя аналогічна максимальну суму гарантування за банківськими вкладами - 200 тис. грн. Як і у випадку з банківськими вкладами, під гарантію не потрапляють суми менше 10 грн, а також виплати на користь пов'язаних зі страховою компанією осіб або власників пайової участі в ній.

За даними Нацкомфінпослуг, на 1 жовтня 2018 року в Україні працювала 31 компанія зі страхування життя. За дев'ять місяців вони залучили 2,7 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар