До новин

Першому національному аграрному кооперативу загрожує банкрутство

23 січня, 2019
Банкрутство підприємств
Першому національному аграрному кооперативу загрожує банкрутство

У Першого національного кооперативу швидко змінюються керівники: щойно з селянами перестали розраховуватися за молоко і ця історія набула розголосу – в один момент змінився власник.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Стопкор.

«Можна припустити, що перший національний виробничий кооператив спеціально був створений, аби нажитися на селянах», - пише видання.

У матеріалі йдеться про те, що компанія є фінансовою пірамідою. Фінансова піраміда кооперативу виглядає так - Перший національний виробничий кооператив привабливими цінами на молоко заохочує селян ставати його членами. Майже усі селяни погоджуються співпрацювати з кооперативом і здають йому своє молоко. Кооператив збирає молоко по регіонах і здає його на Старокостянтинівський молочний завод і на інші підприємства.

Як виявили журналісти,транспорт і охолоджувачі кооператив бере в оренду у Старокостянтинівського молочного заводу і потім відмовляється йому за це платити. Поки жодних витрат кооператив не несе, а тільки заробляє. Адже за законом він ще й отримав від держави компенсації за доїльні апарати.

Інша стаття доходу: підприємства з кооперативом за молоко розраховуються, а кооператив свої фінансові зобов'язання перед селянами не виконує. Спочатку поступово затримує виплати за молоко, а потім перестає платити взагалі.

Усі гроші, які надходять до кооперативу, виводяться на номінальні одноденні фірми і на фіктивних членів кооперативу. Тобто зараз активів у кооперативу немає, і його швидше за все скоро буде офіційно оголошено банкрутом.

«Очевидно, що це умисне доведення кооператива до банкрутства, яке підпадає під 219 статтю Кримінального Кодексу України. Більше того, кооператив має судову справу взаємних фінансових претензій з Староконстянтинівським молочним заводом. Але усі нібито борги заводу продає новій компанії Органік Сідс, де керівником, так само як і в першого Національного виробничого кооперативу, є одна і та сама людина - Путря Віктор Миколайович», - зазначає видання.

А це вже відкритий конфлікт інтересів з ціллю подальших спроб рейдерського захоплення Староконстянтинівського молокозаводу.

Наразі Старокостянтинівський молочний завод подав позови до суду, аби визнати усі договори з Органік Сідс недійсними.

Коментарі
Додати коментар