До новин

Банк «Аркада» двічі програв НБУ в суперечці за спецнормативи

24 січня, 2019
Резонансні справи
Банк «Аркада» двічі програв НБУ в суперечці за спецнормативи

Національний банк знову захистив у суді нові вимоги до банків, які керують Фондами фінансування будівництва (ФФБ).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінансовий клуб.

«22 січня 2019 року за результатами розгляду Шостим апеляційним адміністративним судом апеляційної скарги АТ АКБ «Аркада» на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 26.09.2018 по справі № 826/10079/18 за позовом банку «Аркада» до Національного банку України в задоволенні апеляційної скарги АТ АКБ «Аркада» відмовлено, а рішення суду першої інстанції, яким відмовлено в задоволенні позову повністю, - залишено без змін», - розповіли в НБУ.

Нагадаємо, банк «Аркада» 27 червня 2018 року подав до суду позов з вимогою скасувати норми постанови № 92 від 18 вересня 2017 року, якими Нацбанк переглянув підхід до визначення спеціалізованих банків довірчого управління.

Якщо раніше банк набував статусу спеціалізованого, якщо обсяг операцій за договорами довірчого управління становив 100% сукупних активів банку, то з 2017 року ця норма була знижена до 50%. Таким чином були посилені вимоги до банків, які керують фондами фінансування будівництва та проводять операції з довірчого управління.

Банк вимагав «визнати протиправними та нечинними з моменту прийняття абзац 2 пп. 1 і пп. 2 п. 1 постанови № 92 «Про внесення змін до Інструкції по порядку регулювання діяльності банків в Україні».

Коментарі
Додати коментар