До новин

"Самопоміч" готує законопроект про банкрутство фізичних осіб

30 січня, 2015
Законодавство
"Самопоміч" готує законопроект про банкрутство фізичних осіб

Перше засідання робочої групи з розробки законопроекту "Про банкрутство фізичної особи" відбулося 27 січня.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на сторінку Facebook народного депутата фракції "Самопоміч" Олександра Опанасенка (на фото).

"Учора мали перше засідання робочої групи з розробки законопроекту про банкрутство фізичної особи, де зібралися експерти та представники РПР (громадська організація "Реанімаційний пакет реформ" – ред.)", - повідомив нардеп.

За словами Опанасенка, прийняття такого закону врегулює проблемну заборгованість і зафіксує збитки в ланцюзі позичальник-кредитор без втрат для бюджету. Також цей інструмент посилить переговорну позицію, боржник отримає сильний аргумент перед банком.

"Нам необхідний проект, який, по можливості, влаштує всіх учасників проблеми. Створити можливість одностороннього визнання банкрутом або через суд за позовом кредитора", - розкриває подробиці Олександр Опанасенко.

Він припускає, що після визнання банкрутом необхідно законодавчо закріпити такі обмеження: заборона суду на виїзд банкрута за кордон, внесення даних банкрута в єдиний реєстр на п'ять років, заборона видачі кредитів або 100% резервування на стороні банку, обмеження на відкриття підприємств / зайняття посад, повторення процедури банкрутства не більше одного разу на 10 років.

При цьому банкрут може бути позбавлений активів, сума списання не обкладатиметься прибутковим податком, втрати банку, можливо, будуть покриватись за рахунок капіталу. Також планується передбачити неможливість скористатися податковими пільгами.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", Український парламент відхилив закон "Про внесення змін до закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" щодо спрощення припинення юридичних осіб".

Джерело фото: samopomich.ua

Коментарі
Додати коментар