До новин

Іноземні кредитори погодились на реструктуризацію боргів Ощадбанку

16 червня, 2015
Борги
Іноземні кредитори погодились на реструктуризацію боргів Ощадбанку

Державний Ощадбанк успішно завершив переговори із Комітетом кредиторів щодо реструктуризації його бондів на суму 1,3 млрд доларів.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Мінфіну.

«Результати переговорів повністю відповідають цілям програми, що підтримується МВФ, і демонструють прихильність України до діалогу в рамках переговорів про реструктуризацію боргу. Ми закликаємо кредиторів Ощадбанку підтримати запропоновані умови в ході майбутнього процесу узгодження плану реструктуризації, який розпочнеться найближчими днями», - йдеться у заяві.

Як зазначають у Мінфіні, програма реструктуризації бондів Ощадбанку відбиває три ключові цілі загального пакета пропозицій щодо реструктуризації боргів, а саме – економію близько 15,3 млрд дол. за борговими виплатами упродовж найближчих 4 років, зниження держборгу до 71% ВВП до 2020 року, а також скорочення бюджетних фінансових потреб на рівні 10% - максимум 12% у 2019-2025 роках.

«Угода щодо Ощадбанку дозволить заощадити 1,3 млрд дол. за період з 2015 по 2018 рік. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження переговорів з власниками боргових зобов'язань, інших інструментів, що входять до переліку боргових операцій», – йдеться у заяві.

Міністерство фінансів наголошує, що реструктуризація суверенного боргу має зменшити сам рівень боргу і обсяги виплат з обслуговування боргу для задоволення цілей МВФ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кредитори Ощадбанку ініціюють переговори щодо реструктуризації боргів установи.

Коментарі
Додати коментар