До новин

Агрохолдинг Бахматюка домовився з Ощадбанком про реструктуризацію боргу

07 лютого, 2019
Борги
Агрохолдинг Бахматюка домовився з Ощадбанком про реструктуризацію боргу

Агрохолдинг «Укрлендфармінг» з підконтрольним йому агрохолдингом «Авангард» 4 лютого підписали угоду про реструктуризацію 4,4 мільярда гривень боргу перед державним Ощадбанком.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Щоб розвиватися далі, нам необхідно отримати часовий проміжок для погашення старих кредитів», - зазначив власник і головний виконавчий директор «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк.

Переговори про реструктуризацію тривали більше року. Аналіз діяльності і майна компанії, а також прогноз операційних і фінансових показників здійснювала міжнародна аудиторська компанія Ernst & Young.

«Укрлендфармінг» у грудні 2018 роки готувався до реструктуризації 4,3 млрд грн боргу, поручителем за яким було «дочірнє» ПрАТ «Компанія «Райз».

Згідно з річним звітом «Райз» за 2017 рік, його сумарні зобов'язання за банківськими кредитами становили 4,5 млрд грн, зокрема, перед US ExIm Bank, Райффайзен банк Аваль, Укрсоцбанк, УкрСиббанком і Ощадбанком. Дата погашення - від 2018 го до 2026 року.

Сумарна заборгованість «Укрлендфармінг» становить близько 2 млрд доларів (1,6 млрд доларів основного боргу і відсотки). Агрохолдинг кілька років веде переговори з кредиторами про її реструктуризацію.

Коментарі
Додати коментар