До новин

Апеляційний суд списав борг Приватбанку перед держателем євробондів

08 лютого, 2019
Борги
Апеляційний суд списав борг Приватбанку перед держателем євробондів

21 січня Північний апеляційний госпсуд скасував рішення Госпсуду Києва від 28.03.2018 в частині щодо стягнення з Приватбанку на користь THEO Worldwide Corp. 574,8 тисяч доларів як відшкодування збитків за списання зобов’язань банку перед цією панамською компанією.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

 Таке списання було проведене в грудні 2016 року в ході націоналізації Приватбанку в рамках операції bail-in (відповідні права вимоги THEO Worldwide Corp. до Приватбанку були примусово конвертовані в акції банку, які згодом Мінфін - разом з іншими акціями фінустанови - викупив за 1 грн).

Водночас суд апеляційної інстанції залишив без змін рішення суду першої інстанції в частині щодо визнання недійсним відповідного договору №63/2016 від 20.12.2016 про примусове придбання компанією THEO Worldwide Corp. акцій Приватбанку.

Інформація рпо це міститься в ухвалі Верховного Суду від 5 лютого щодо касаційної скарги THEO Worldwide Corp на постанову Північного апеляційного госпсуду від 21 січня (тексти рішень судів першої та апеляційної інстанції в цій справі засекречені).

Нагадаємо, під час націоналізації Приватбанку його зобов`язання перед держателями трьох випусків євроблігацій були примусово списані Фондом гарантування за вказівкою НБУ в рамках операції bail-in.

Коментарі
Додати коментар