До новин

Дельта Банк відсудив землю біля Буковелі

11 лютого, 2019
Резонансні справи
Дельта Банк відсудив землю біля Буковелі

Господарський суд Івано-Франківської області вирішив багаторічний спір за земельну ділянку площею понад 7 га неподалік курорту Буковель.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінклуб.

Згідно з рішенням суду, Дельта Банк, який знаходиться в процедурі ліквідації, зможе відновити право власності на земельну ділянку, яка була предметом іпотеки і передана в 2014 році у власність банку за борги.

«Це означає, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зможе реалізувати це майно на прозорому аукціоні за справедливою вартістю і задовольнити певну частку вимог кредиторів збанкрутілої фінустанови», наголосили юристи Ario Law Firm, що представляють інтереси Дельта Банку.

Ця справа вже в третій раз розглядалося судом першої інстанції.

У 2011 році був укладений договір про передачу активів від ТОВ «Укрпромбанк» в АТ «Дельта Банк». За умовами договору Дельта Банк отримав право по кредитному і іпотечному договорами, які були укладені ще в 2007 році. Предметом іпотеки виступла земельна ділянка в Карпатах, відведена для будівництва лижної траси і об'єктів туризму і відпочинку.

За кілька місяців до визнання Дельта Банку неплатоспроможним - в жовтні 2014 року - між фінустановою і іпотекодавцем ТОВ «Екстрім» був укладений договір про задоволення вимог Дельта Банку. Таким чином, «Екстрім» в добровільному порядку передало у власність фінустанові земельну ділянку.

Але виявилося, що в 2008 році вищезгаданий ТОВ «Укрпромбанк» ще раз передав права іпотекодержателя на цю ділянку іншій компанії - товариству з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «ІФГ Капітал», яке в 2016 році намагалося передати право вимоги за кредитним договором та договором іпотеки нинішньому держателю ділянки ТОВ «НВС-Трейдинг».

Як дізналися юристи, цей договір в 2016 році був укладений в простій письмовій формі і не був нотаріально посвідчений. Однак саме ТОВ «НВС-Трейдинг» звернулося до суду з позовною вимогою визнати договір про задоволення вимог між ТОВ «Екстрім» і законним іпотекодержателем - АТ «Дельта Банк» - недійсним. Це справа двічі проходила всі три судові інстанції.

Коментарі
Додати коментар