До новин

У Львові розпочалась підготовка суддів окружних господарських судів

12 лютого, 2019
Події
У Львові розпочалась підготовка суддів окружних господарських судів

З 11 по 15 лютого 2019 року у Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів окружних господарських судів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Державної судової адміністрації.

Підготовку відкрили  директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна та голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький. Оксана Польна привітала учасників, зосередила увагу на результатах досягнутої роботи та окреслила перспективи суддівської освіти в поточному році. У свою чергу, Борис Плотніцькийкоротко проаналізував практику застосування господарського законодавства, наголосив на необхідності нарощення авторитету господарських судів в умовах їх реорганізації та побажав слухачам плідної роботи.

Для проведення підготовки запрошено суддю Західного апеляційного господарського суду,  кандидата юридичних наук Максима Желіка, суддю господарського суду Тернопільської області, кандидата юридичних наук Наталію Охотницьку, суддю господарського суду Львівської області Романа Крупника, суддю господарського суду Львівської області Богдана Яворського, психолога, психотерапевта, волонтера Кризової психологічної служби м. Львова, голову Наглядової ради благодійного фонду “Психологічний реабілітаційний центр “Цвіт нації”,  магістра філософії Ольгу Уралову, доцента кафедри української мови Львівського національного університету

ім. І. Франка, кандидата філологічних наук Марію Білоус, доцента кафедри менеджменту та соціальних наук Львівського навчально-наукового інституту ДЗВНЗ “Університет банківської справи”, кандидата філологічних наук Надію Дзендзюру.

Підготовку розпочато з тренінгу на тему: “Комунікативна діяльність суддів”. Тренерами запрошено суддю господарського суду Львівської області, члена Ради суддів України Наталію Мороз, суддю  Львівського окружного адміністративного суду, кандидата юридичних наук Олександра Сасевича, фахівця-експерта з комунікацій у системі правосуддя, члена Національної спілки журналістів Ольгу Давид. Метою тренінгу є поліпшення внутрішньої та зовнішньої комунікації судів з органами державної влади та їх структурами, а також представниками громадськості.

Крім цього, у ході підготовки буде проведено тренінг на тему: “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування”, який проведуть суддя Західного апеляційного господарського суду Світлана Бойко та суддя  господарського суду Івано–Франківської області Олена Малєєва. Тренінг буде проведено у форматі інтерактиву, що передбачає не лише теоретичне наповнення, а й обов’язкове обговорення запропонованих питань, дискусії та підбиття підсумків щодо особливостей розгляду справ, що виникають із договорів страхування.

До програми заходу включено теми з матеріального та процесуального господарського права. На заняттях із психології судді закріплять свої навики боротьби зі стресовими ситуаціями та збереження емоційної стійкості,  а фахівці з ділової української мови ознайомлять зі змінами в українському правописі та дадуть відповіді на актуальні запитання щодо написання проектів рішень.

Коментарі
Додати коментар