До новин

Коли Порошенко підпише Кодекс з процедур банкрутства?

12 лютого, 2019
Законодавство
Коли Порошенко підпише Кодекс з процедур банкрутства?

Президент може не підписати Кодекс з процедур банкрутства до завершення виборчої кампанії

Про це в ексклюзивному коментарі інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація» заявив Юліан Хорунжий, старший партнер ARIO LAW FIRM, співрозробник Кодексу з процедур банкрутства (законопроект №8060).

«Президент може не підписати Кодекс з процедур банкрутства до завершення виборчої кампанії. Оскільки Кодекс містить соціально чутливі норми. Передовсім, які стосуються запровадження нової для України процедури вирішення неплатоспроможності фізичних осіб», - вважає адвокат.

На думку Юліана Хорунжого, найкращим варіантом було підписати Кодекс у грудні 2018 році, до початку перевиборчої кампанії.

«За нашою інформацією, цього не сталося зокрема і тому, що довгий час тривало опрацювання остаточної редакції Кодексу літературними редакторами Верховної Ради. Не очікують на підписання і набрання чинності Кодексу лише той, хто має незавершені процедури і хоче довести їх до завершення в рамках чинного сьогодні законодавства, розуміючи, що новий Кодекс дає значно менше поля «для маневрів», - наголосив Хорунжий.

Коментарі
Додати коментар