До новин

Заступник очільника ФГВФО Світлана Рекрут підбила підсумки 2018 року

13 лютого, 2019
Продаж
Заступник очільника ФГВФО Світлана Рекрут підбила підсумки 2018 року

Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут розповіла про підсумки роботи ФГВФО у 2018 році.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

За її словами, загальний обсяг торгів за 2018 рік склав 6,765 млрд грн, з них 4,1 млрд грн - кредити, права вимог.

«План, який ми перед собою ставили, був на рівні 9 млрд грн, і ми його не виконали в силу різних причин», - зазначила Рекрут.

«Що послужило причиною невиконання плану? Перш за все - швидкість: ми розраховували, що процес оборотності активів буде відбуватися набагато швидше, що активність учасників ринку буде набагато вище, що з'являться нові професійні гравці. Але сталося те, що сталося, в силу ряду причин, і в першу чергу, тому, що за час продажу велика кількість активів погіршилася. Складно порахувати рівень наших збитків за період оборотності активів, але те, що за рік ми втрачаємо певну частину вартості - це факт», - визнала вона.

За даними Рекрут, конверсія при реалізації активів банків-банкрутів в середньому за 2018 рік склала 10%. У 2017 році середня конверсія була на рівні 24%, але в 2018 році вона знизилася, оскільки ФГВО став формувати багато пулів продажів беззаставних кредитів, перші іпотечні пули, і просто зачищали баланси.

«Тобто, очікувано середній рівень конверсії знижується, і в наступному році він буде ще нижче, оскільки індивідуальні продажу активів по 20% від номіналу вже себе виснажили, нічого не залишилося, а в ВТБ Банку, який до нас недавно перейшов, корпоративний портфель жахливий. По ньому не сплачується жодної копійки. У тому числі 55% корпоративного портфеля - це зобов'язання групи компаній "Веста" народного депутата Дениса Дзензерський (фракція "Народний фронт" - ІФ), про який я сама не раз писала і колонки, і що завгодно. Ось зараз з нього суд зняв заборону на виїзд з країни, якого домігся ще ВТБ Банк», - резюмувала заступник голови ФГВФО.

Коментарі
Додати коментар