До новин

«Укрзалізниця» просить не купувати її борг перед «дочкою» російського банку

20 лютого, 2019
Борги
«Укрзалізниця» просить не купувати її борг перед «дочкою» російського банку

«Укрзалізниця» виступає категорично проти будь-кулуарного продажу боргу компанії Промінвестбанком.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу компанії.

В УЗ зазанчили, що стало відомо про спроби Промінвестбанку, що належить російському Внешекономбанку, продати кредитну заборгованість «Укрзалізниці» третім сторонам.

«Ми застерігаємо будь-яких потенційних покупців, що така транзакція несе суттєві серйозні ризики. Тому ми наполегливо рекомендуємо потенційним зацікавленим сторонам утриматися від такої транзакції», - йдеться у повідомленні.

На сьогодні статус і положення предмета позик, отриманих у 2011 році, знаходиться на розгляді в різних судових інстанціях України, що значно вплине на визнання і визначення фактичної суми боргу.

АТ «Укрзалізниця» обслуговувало зазначену заборгованість до вересня 2017 року і послідовно докладало сумлінні зусилля для врегулювання проблем і суперечок навколо цього боргу.

«Однак з того часу проходять судові процеси, спричинені агресивними діями «Промінвестбанку», за якими вже були винесені деякі судові рішення. Промінвестбанк є частиною російського державного банку «ВЭБ», щодо якого є чинними рішення українських судових інстанцій про замороження акцій та рухомого і нерухомого майна «Промінвестбанку». Враховуючи стан відносин між Україною та країною-агресором та беручи до уваги санкції РНБО України щодо дочірніх компаній банків з російським державним капіталом, АТ «Укрзалізниця» закликає потенційних покупців зазначеного боргу утриматися від будь-якої участі в цій транзакції та проголошує, що розглядатиме будь-які такі дії як вороже ставлення до інтересів АТ «Укрзалізниця» та України. АТ «Укрзалізниця» підтверджує свою готовність до конструктивного діалогу щодо врегулювання своїх боргових зобов’язань на умовах відкритих і добросовісних переговорів», - додали в УЗ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Промінвестбанк відсудив в «Укрзалізниці» майже півмільярда гривень. Пізніше президент Петро Порошенко схвалив мораторій на стягнення з УЗ боргів «Донецької залізниці».

Коментарі
Додати коментар