До новин

Раді запропонували новий спосіб вирішення проблем неплатоспроможних позичальників

17 червня, 2015
Законодавство
Раді запропонували новий спосіб вирішення проблем неплатоспроможних позичальників

Задля вирішення проблеми неплатоспроможних позичальників у парламенті зареєстрували законопроект №2037а, який дозволить громадянам, які не в змозі обслуговувати свої іпотечні кредити, повністю погасити борг шляхом передачі банку застави.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на текст законопроекту, розміщений на сайті парламенту.

З такою ініціативою виступив депутат Олександр Фельдман (позафракційний).

У законі «Про іпотеку» запропоновано вказати право позичальника-фізособи передати банку предмет іпотеки - житловий будинок або квартиру. Після цього банк зобов'язаний буде припинити нарахування відсотків за кредитом, штрафів та пені. Кредитна заборгованість буде вважатися повністю погашеної за рахунок вартості іпотеки.

Кредит буде погашено, навіть якщо вартість нерухомості буде меншою за суму позики, а також - якщо більшою. Всі збитки і прибутки бере на себе банк, а клієнт повністю звільняється від обов'язку.

«Законопроектом пропонується ввести принцип: не можеш платити - поверни ключі банку. Після цього фінансова установа зможе задовольнити вимоги до позичальника за рахунок вартості предмета іпотеки », - пояснює автор проекту.

Коментарі
Додати коментар