До новин

Продаються пули заставних активів Нацбанку на 6 мільярдів гривень

22 лютого, 2019
Продаж
Продаються пули заставних активів Нацбанку на 6 мільярдів гривень

У системі ProZorro.Продажі з 26 лютого до 18 березня відбудуться аукціони з реалізації трьох пулів, що складаються з прав вимоги за кредитами юридичних осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

За її даними, до складу цих пулів входять договори, які перебувають у заставі Національного банку України. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

До складу 1-го пулу увійшли права вимоги за 14 кредитами юридичних осіб та 3 позиції дебіторської заборгованості, що перебувають на балансі Дельта Банку. Середня прострочена заборгованість за кредитами – 6 років. Загальна заборгованість за договорами склала  1 459 млн грн. За 14 кредитами тривають судові провадження. Ще 3 кредити перебувають на опрацюванні Державної виконавчої служби. Стартова ціна пулу – 284 млн грн. Аукціон з продажу пулу відбудеться 26 лютого 2019 р. У забезпеченні за кредитами, зокрема: житловий будинок та земельна ділянка в Київській обл., промислове виробництво.

До складу 2-го пулу (лот F29GL38771) увійшли права вимоги та інші майнові права за 15 кредитами,  що перебувають на балансі  банку «Київська Русь». Середня прострочена заборгованість за кредитами – 4 роки. Заборгованість за договорами - 1 529 млн грн.  Судове провадження триває щодо 4 кредитів і ще 4 передані в роботу Державної виконавчої служби. Стартова ціна пулу – 293 млн грн. Аукціон з продажу пулу відбудеться 12 березня 2019 р. У забезпеченні за кредитами, що входять до цього пулу: виробничі та адміністративні приміщення молокозаводу (цехи), очисні споруди, котельня, а також земельна ділянка та будинок.

До складу 3-го пулу (лот F174GL38692) увійшли права вимоги за 46 кредитами та 94 угоди врахування векселів, що перебувають на балансі двох банків: АТ «Дельта Банк» та  ПАТ «КБ «НАДРА». Більша частина активів перебуває в заставі НБУ. Середня прострочена заборгованість за кредитами – 4 роки. Заборгованість за договорами - 2 928 млн грн.  Судове провадження триває по 87 кредитам і ще 37 передані в роботу Державної виконавчої служби. Стартова ціна пулу – 557 млн грн. Аукціон з продажу пулу відбудеться 18 березня 2019 р. У забезпеченні за кредитами, що входять до цього пулу: виробничий комплекс в м. Херсон, земельна ділянка  та промислова нерухомість в Київській обл.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж.

Коментарі
Додати коментар