До новин

Комітет Ради за спрощення процедури виведення неплатоспроможних банків з ринку

17 червня, 2015
Законодавство
Комітет Ради за спрощення процедури виведення неплатоспроможних банків з ринку

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендував депутатам прийняти в першому читанні законопроект №2045а «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку».

Таке рішення підтримали 8 з 10 присутніх на засіданні членів комітету, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Метою законопроекту є вдосконалення процедури виведення неплатоспроможних банків з ринку, у тому числі консолідація продажу активів у структурі фонду, а також посилення захисту прав вкладників шляхом прискорення проведення виплат відшкодування коштів таким вкладникам»,- заявив голова комітету Сергій Рибалка.

Зазначимо, що ініціатором законопроекту виступив Кабінет міністрів України.

Законопроектом пропонується встановити кримінальну відповідальність керівників або посадових осіб банку за внесення неправдивих відомостей про вкладника, умисне пошкодження бази даних про вкладників; встановити заборону заліку зустрічних вимог за зобов'язаннями, стороною яких є неплатоспроможний банк; віднести до функцій Національного банку необхідність визначати попередню кваліфікацію осіб, які можуть брати участь у виведення неплатоспроможних банків з ринку і вести їхній перелік та ін.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Раді пропонують повернути на доопрацювання зміни до 2 законів про визнання боржника банкрутом.

Коментарі
Додати коментар