До новин

Судді, який заборонив ліквідацію банку «Фінансова ініціатива», загрожує звільнення

07 березня, 2019
Ліквідація
Судді, який заборонив ліквідацію банку «Фінансова ініціатива», загрожує звільнення

За результатами розгляду скарги Фонду гарантування вкладів призначено дисциплінарне стягнення судді Господарського суду м. Києва Л. Д. Головатюку - подання про звільнення з посади.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Відповідне рішення було ухвалено 27 лютого 2019 року Третьою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, цей суддя у жовтні 2015 року, під час здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» виніс ухвалу про заборону ліквідації вказаного банку. Внаслідок ухвалення згаданого судового рішення Фонд дотепер не може перейти до наступних етапів виведення банку з ринку – розпочати його ліквідацію та продаж майна.

Згаданою ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.10.2015 для забезпечення позову у справі №910/26664/15 заборонено членам виконавчої дирекції Фонду та іншим особам вносити пропозиції до Національного банку України та ухвалювати рішення щодо ліквідації ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» та/або відкликання його банківської ліцензії.

При цьому, Господарським процесуальним кодексом України чітко передбачено, що не допускається забезпечення позову у справах, відповідачем у яких є неплатоспроможний банк або Фонд шляхом заборони відповідачу вчиняти певні дії.

Читайте також: Чому банки, ліквідувати які забороняє суд, не можуть повернутися на ринок

Коментарі
Додати коментар