До новин

До суду пішла справа стосовно посадовців збанкрутілого заводу «Океан»

07 березня, 2019
Резонансні справи
До суду пішла справа стосовно посадовців збанкрутілого заводу «Океан»

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно посадовців ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишніх президента та виконавчого директора підприємства у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ст. 219 КК України.

Установлено, що у змові зазначені службові особи заволоділи майном заводу, внаслідок чого було спричинено шкоду кредиторам, державі та самому ПАТ на загальну суму понад 1,6 млрд грн, разом з доведенням заводу до банкрутства.

За результатами проведеного досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

За вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ст. 219 Кримінальним кодексом визначено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Коментарі
Додати коментар