До новин

Підозрювана у нелегальному імпорті пального компанія ініціювала власне банкрутство

11 березня, 2019
Банкрутство підприємств
Підозрювана у нелегальному імпорті пального компанія ініціювала власне банкрутство

Підозрювана у нелегальному імпорті пального компанія ініціювала власне банрутствоПідозрювана у нелегальному імпорті пального компанія ініціювала власне банкрутство

Миколаївська фірма "Трейд-НК" подала в суд заяву про визнання себе банкрутом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Enkorr.

Заяву до суду було подано 27 лютого, але рішення про ліквідацію юрособи, за даними Міністерства юстиції, було ухвалено в кінці жовтня минулого року.

Єдиним засновником ТОВ "Трейд-НК" виступає Ігор Кордюков. Ця компанія була заснована у вересні 2014 року. За понад чотири роки свого існування вона імпортувала в Україну 4 тис. тонн бензинів, 8,7 тис. тонн ДП і 1,5 тис. тонн компонентів для виготовлення палива.

У 2018 році компанія стала фігурантом скандалу з фіктивним транзитом ДП через порти Миколаєва та Херсона. Тоді прокуратура звинуватила компанію в ухилянні від сплати податкових та митних платежів з 2,7 тис. тонн ДП. Після цього основна діяльність здійснювалася через афілійовані компанії.

Останній скандал за участю групи компаній "Трейд-НК" виник в лютому 2019 року, коли в порту Миколаєва був затриманий танкер Black Fuel за підозрою в контрабанді авіаційного гасу.

Виходячи з даних українського реєстру юридичних осіб, афілійованими з "Трейд-НК" виступають відразу кілька компаній, зокрема "Сана Груп", "Фенікс Ойл", "Нафтова компанія "Трейд-Н", а також компанії-нерезиденти шотландська Incom Trade LLP, канадська Tolloil LP.

На цих нерезидентів зареєстровані танкери Brentix (раніше FenixOil, IMO: 7922221) і Black Fuel (раніше Bospor IMO: 8407632) відповідно. Обидва судна на даний момент знаходяться в Миколаєві.

Коментарі
Додати коментар