До новин

Екс-співвласника українського Конверсбанку засудили до 2,5 років колонії в Росії - ЗМІ

12 березня, 2019
Законодавство
Екс-співвласника українського Конверсбанку засудили до 2,5 років колонії в Росії - ЗМІ

Російський бізнесмен Володимир Антонов, якому, зокрема, належав український Конверсбанк і англійський ФК «Портсмут», отримав 2,5 року колонії в Росії.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на російське видання «Фонтанка».

Антонова засуджено до 2,5 року загального режиму за шахрайство на 150 млн рублів у зв`язку з крахом банку «Советский», який збанкрутував у 2015 році.

За версією звинувачення, в жовтні 2015 року Володимир Антонов та інші фігуранти справи здійснили розкрадання з банку «Советский». Через підставних осіб вони взяли в банку нічим не забезпечений кредит з лімітом видачі 150 мільйонів рублів. Зобов`язання перед банком вони не виконали.

Антонов визнав провину і уклав угоду зі слідством.

Захист просив для Антонова умовний термін, прокуратура вимагала 4 роки колонії і штраф у розмірі 1 млн. Виборзький суд дав менше - 2,5 року і штраф 300 тисяч рублів.

З квітня до вересня 2018 року Антонова утримували в слідчому ізоляторі, потім йому змінили запобіжний захід на домашній арешт. У понеділок після оголошення вироку банкіра взяли під варту.

Нагадаємо, в 2000-х Володимир Антонов контролював низку банків, для управління активами підприємця в 2004 році була створена «Конверс груп». У Росії він був співвласником Інвестбанку, в Україні - Конверсбанку, який пізніше було перейменовано на CityCommerce Bank, а згодом він збанкрутував.

Антонов і його партнери володіли британським футбольним клубом «Портсмут» і компанією North One Sport - глобальним промоутером чемпіонату світу з ралі, а також низкою інших спортивних активів у різних країнах світу. Структури Антонова також володіли пакетом акцій медіа-концерну Lietuvos rytas і контрольним пакетом латвійського видавничого дому «Телеграф».

Крім того, Антонову належали англійський виробник спортивних позашляховиків Bowler і частка у виробника спортивних автомобілів Spyker Cars N.V. Тривалий час Антонов намагався купити шведського автовиробника Saab, в результаті його придбав Spyker, але заради цього банкіру довелося вийти з числа акціонерів компанії.

Коментарі
Додати коментар