До новин

Укрексімбанк та «Дубномолоко» групи «Континіум» переписують кредитні угоди та договори поруки

12 березня, 2019
Законодавство
Укрексімбанк та «Дубномолоко» групи «Континіум» переписують кредитні угоди та договори поруки

29 березня відбудуться позачергові загальні збори акціонерів ПрАТ «Дубномолоко», на яких будуть розглядатися питання про надання згоди на вчинення «значних правочинів» з Укрексімбанком та затвердження правочинів, укладених з банком у 2017-2018 роках, повідомляється в системі розкриття інформації НКЦПФР.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Згідно з проектом рішення, акціонерам ПрАТ «Дубномолоко» пропонується надати попередню згоду на вчинення правочинів щодо внесення змін та доповнень до кредитних договорів, договорів застави/іпотеки/поруки (в т.ч. зміна ліміту кредитування, терміну погашення відсотків та комісій; зниження розміру відсоткової ставки; зміна розміру коефіцієнту забезпечення; надання додаткового забезпечення та/або вивільнення частини майна; “за виключенням отримання додаткового фінансування банку, продовження терміну дії кредитних договорі, та інші дії що призводять до погіршення фінансового стану позичальника»), укладених в забезпечення генеральної угоди №151207N4 від 26.06.2007, що в свою чергу була укладена між ТОВ «Комо-Експорт» та Укрексімбанком.

Як зазначається, гранична межа вартості відповідних правочинів, що зможуть вчинятися впродовж року після прийняття відповідного рішення, - 500% вартості активів компанії за даними останньої річної фінансової звітності.

Відповідно ж до звітності ПрАТ «Дубномолоко», на кінець 2017 року його необоротні активи становили 322,3 млн грн, а оборотні - 414 млн грн, тобто сукупно - 736,3 млн грн (звітність компанії за 2018 рік поки що не оприлюднена).

Згідно з проектом рішення зборів акціонерів ПрАТ “Дубномолоко” щодо затвердження вже укладених правочинів з Укрексімбанком у 2017-2018 роках, то вони стосувалися угод за участі вже згаданого ТОВ «Комо-Експорт», майновим поручителем якого виступало ПрАТ «Дубномолоко».

За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами ПрАТ “Дубномолоко” та ТОВ “Комо-Експорт” є нардеп Степан Івахів та Роман і Софія Єремеєві (діти покійного нардепа Ігоря Єремеєва), яким належить група «Континіум» (у неї входить в т.ч. мережа АЗС WOG і «Банки інвестицій та заощаджень»).

Нагадаєо, у листопаді 2015 року Госпсуд Волинської області визнав банкрутом ТОВ «Українська сирна компанія» (було пов’язане з групою «Континіум»), до якого Укрексімбанк пред’являв кредиторські вимоги на 811 млн грн, які, однак, зрештою відкликав. Тоді керівник ПАТ «Дубномолоко» (теж підконтрольне групі «Континіум») публічно запевняв, що банкрутство «Української сирної компанії» – «технічний момент», а борг компанії перед Укрексімбанком буде переведений на «Дубномолоко».

Коментарі
Додати коментар