До новин

Ліквідатор Платинум Банку вимагає в суді нерухомість від будівника ЖК "Медовий"

14 березня, 2019
Банкрутство фінустанов
Ліквідатор Платинум Банку вимагає в суді нерухомість від будівника ЖК "Медовий"

Господарський суд Києва 7 березня відкрив провадження в справі за позовом ліквідатора Платинум Банку до ПАТ “Укрпромтеплиця”.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу суду.

Згідно з нею, позивач вимагає наступного:

- визнання незаконним знищення нежитлових будівель загальною площею 6 989, 30 кв.м., що знаходилися за адресою м. Київ, вул. Петра Радченка, 27-29, та були предметом іпотеки за іпотечним договором від 06.12.2012, укладеним між Фінбанком, ПАТ«Укрпромтеплиця», ТОВ “Ошер”, ТОВ “Одесабудінвест” і ТОВ «Консолідація» (як зазначається, знищення будівель відбулося без попереднього погодження з Платинум Банком та без передачі в іпотеку банку аналогічного рівнозначного нерухомого майна в іпотеку після знищення);

- зобов`язання компанії «Укрпромтеплиця» передати в іпотеку Платинум Банку аналогічне рівнозначне знищеним нежитловим будівлям нерухоме майно вартістю не менше 150,9 млн грн.

Свої позовні вимоги ліквідатор банку обґрунтовує тим, що він був іпотекодержателем нежитлових будівель, загальною площею 6 989, 30 кв.м. за адресою м. Київ, ву. Петра Радченка, 27-29. Проте, в ході здійснення перевірки наявності та стану майна було встановлено, що вказане нерухоме майно знесено, а на його місці будується ЖК «Медовий».

“Таким чином, позивач вважає, що знищення предмету іпотеки є незаконним, оскільки не погоджувалось сторонами правочину, а знищений предмет іпотеки не був замінений аналогічним майном, як того вимагає договір, що свідчить про порушення прав позивача", - йдеться в судових матеріалах.

Коментарі
Додати коментар