До новин

Створено Комітет з банкрутства ААУ

18 березня, 2019
Події
Створено Комітет з банкрутства ААУ

Ассоціація Адвокатів України створила Комітет з банкрутства, який очолив керуючий партнер ЮК «Алєксєєв, Боярчуков та партнери» Сергій Боярчуков.

Про це стало відомо 15 березня на ІІ Судовому форумі під час Круглого столу «Банкрутство та відновлення платоспроможності у банківській сфері. Судовий аспект», повідомляє кореспондент інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

«Радий презентувати новий Комітет з банкрутства Асоціації Адвокатів України, який я очолив. Його тільки но створено, й ми активно беремося до роботи. У членів Комітету великі амбіції – ми зробимо все, щоб це новостворене об’єднання стало кращою спробою, з усіх існуючих, об’єднати в єдину могутню силу представників професійної спільноти», - заявив Сергій Боярчуков.

За словами заступника голови Комітету Олени Фоміної, велику увагу в роботі Комітету з банкрутства ААУ буде приділено підтримці арбітражних керуючих та адвокатів, особливо тих, хто щойно отримав цей статус.

«Ми готові допомагати, ми готові надавати експертну допомогу всім, хто на неї потребує, від кращих українських адвокатів та арбітражних керуючих», - пообіцяла Олена Фоміна.

Вадим Кізленко, адвокат ЮФ «Ілляшев та партнери», заступник голови Комітету з банкрутства ААУ, у свою чергу наголосив, що керівництво Комітету вже провело перше засідання щодо обговорення переліку майбутніх заходів та проектів, які буде реалізовано найближчим часом.

«Від початку ми бачимо потребу професійної спільноти в об’єднанні та обміні практичним досвідом роботи, чого так і не було зроблено раніше в масштабах країни ніким іншим. Тому ми зі старту запланували реалізувати два масштабних довгострокових проекта із залученням кращих арбітражних керуючих України. А саме, проект із залучення кваліфікованих арбітражних керуючих для перевірки інших арбітражних керуючих. Таке положення є в діючому законодавстві, але на практиці масово до сьогодні не використовувалося. Водночас цей механізм може стати ефективним з точки зору отримання знань та обміну досвідом між арбітражними керуючими України», - зазначив Вадим Кізленко.

 Також, за словами заступника голови Комітету по банкрутству ААУ, вже заплановано організовувати й проводити стажування арбітражних керуючих.

«Здається, це не є проблема: є люди, які можуть брати до себе стажерів, і є ті, хто хоче стати цими стажерами. Але якось наразі між ними не вибудувався місток взаємодії. Дуже часто між ними не знаходиться контакту, тому що досвідчений арбітражний керуючий не візьметься стажувати будь-кого з бажаючих. Наш Комітет має бажання налагодити цей контакт й розвиватися в цьому напрямку», - підкреслив Вадим Кізленко.

Наразі, за його словами, це лише перші завдання, які ставить перед собою Комітет з банкрутства ААУ. Актив Комітету буде постійно ініціювати та реалізовувати нові проекти, які будуть цікаві та корисні професійній спільності арбітражних керуючих і адвокатів України, а також дозволять об’єднати зусилля та сприяти зміцненню такої незалежної професії, як арбітражний керуючий України.

Коментарі
Додати коментар