До новин

Сергій Жуков: Податкові зобов’язання під час ліквідаційної процедури не виникають

18 березня, 2019
Події
Сергій Жуков: Податкові зобов’язання під час ліквідаційної процедури не виникають

Палата для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду Верховного суду України ухвалила рішення, що податкові зобов’язання під час ліквідаційної процедури не виникають.

Про це заявив суддя-спікер Судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду Верховного Суду України Сергій Жуков під час Круглого столу «Банкрутство та відновлення платоспроможності у банківській сфері. Судовий аспект», який відбувся 15 березня у рамках ІІ Судового форуму, повідомляє кореспондент інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

«Нещодавно нашою палатою було прийнято рішення щодо того, чи виникають податкові зобов’язання під час ліквідаційної процедури за статтею 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Можу сказати, що не виникають. Постанова прийнята. Для єдності судової практики ми чітко все розпишимо в Постанові Палати, для того щоб було розуміння цього в арбітражного керуючого й він не почувався «на розтяжці», а розумів що має робити»,- заявив Сергій Жуков.

За його словами, донині в тексті закону це положення було виписано так, що відразу було незрозуміло – виникають податкові зобов’язання чи ні.

«На сьогодні наша Палата демонструє показову активність у порівнянні з іншими Палатами Верховного суду України. Ми вже розглянули та прийняли близько десяти постанов, які спрямовані на формування єдиної судової практики у царині банкрутства», - зазначив суддя-спікер.

Коментарі
Додати коментар