До новин

Суд: Імексбанк є єдиним законним кредитором за кредитами, відступленими напередодні тимчасової адміністрації.

18 березня, 2019
Банкрутство фінустанов
Суд: Імексбанк є єдиним законним кредитором за кредитами, відступленими напередодні тимчасової адміністрації.

11 березня 2019 року Південно-західним господарським судом залишено без задоволення апеляційну скаргу ТОВ «КОМПАНІЯ ДАСТІ» на рішення Господарського суду Одеської області від 15 серпня 2018 року у справі № 916/1253/15-г про визнання недійсним договору відступлення прав вимоги за кредитами, виданими АТ «ІМЕКСБАНК».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Таким чином, після тривалого судового розгляду, були задоволені позовні вимоги АТ «ІМЕКСБАНК» у справі № 916/1253/15-г про визнання недійсним договору відступлення на користь ТОВ «КОМПАНІЯ ДАСТІ» прав вимоги за 23 131 кредитом фізичних осіб на загальну суму на момент відступлення у понад 307,9 млн грн. Крім цього, за результатами розгляду справи ТОВ «КОМПАНІЯ ДАСТІ» зобов’язано повернути АТ «ІМЕКСБАНК» отримані оригінали кредитних договорів та всі підтверджуючі право вимоги документи. Отже, судом підтверджено той факт, що єдиним законним кредитором за кредитними договорами, що були відступлені перед запровадженням тимчасової адміністрації на користь ТОВ «КОМПАНІЇ ДАСТІ», був та залишається АТ «ІМЕКСБАНК», - наголосили у Фонді.

Враховуючи вищевказане, ФГВФО радить усім позичальникам АТ «ІМЕКСБАНК» сплачувати заборгованості за кредитом на накопичувальний рахунок АТ «ІМЕКСБАНК», що відкритий в Національному банку України.

Як повідомлялося раніше, переуступка прав вимоги за кредитами була однією із схем виведення активів із АТ «ІМЕКСБАНК» за місяць до визнання його неплатоспроможним.

Нагадаємо, ліквідатор Імексбанку не зміг отримати контроль над стадіоном «Чорноморець».

Коментарі
Додати коментар