До новин

Через брак палива «Укрзалізниця» може зупинити рух

18 червня, 2015
Борги
Через брак палива «Укрзалізниця» може зупинити рух

Палива на залізниці залишається всього на добу роботи, що може призвести до зупинки руху поїздів «Укрзалізниці».

Про це повідомив журналістам начальник одного з департаментів «Укрзалізниці», пославшись на довідку про стан запасів палива на залізницях України, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, станом на 17.00 16 червня загальні резерви опустилися до критичної позначки приблизно в 1100 тонн. При цьому добове споживання «Укрзалізниці» становить більш ніж 800 тонн. Однак, за словами джерела, необхідно враховувати, що частину запасів не можна використовувати.

За попередніми даними, одна з основних причин події − порушення в тендері на постачання палива, нещодавно проведеного компанією «Укрзалізничпостач».

Повідомляється, що у компанії-переможця тендеру нібито були проблеми з документацією. Однак конкурсний комітет і керівництво «Укрзалізничпостач» закрили на це очі, порахувавши порушення несуттєвими.

За інформацією перевізників, клієнтів уже попереджено про можливі перебої в роботі «Укрзалізниці» у зв'язку з дефіцитом палива. Оскільки переможець тендера не встигає виконати зобов'язання з його постачання.

Нагадаємо, що в торгах «Укрзалізничпостач», які відбулися 4 червня 2015 року, взяли участь компанії «Левада Ойл», «Перфект Трейдінг Ойл», «Укройлпродукт», ДП «Укртранснафтопродукт», «Дайджест Груп», «ОККО-Бізнес Контракт» та «ВОГ Аеро Джет». У результаті переможцем торгів було визнано «ОККО-Бізнес Контракт», яка нібито запропонувала найбільш прийнятну ціну в усіх десяти лотах.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ погодився розглянути можливість реструктуризації боргів «Укрзалізниці».
Коментарі
Додати коментар