До новин

Президент підписав закон, що зобов'язує компанії розкривати інформацію про банкрутство та ліквідацію

02 лютого, 2015
Законодавство
Президент підписав закон, що зобов'язує компанії розкривати інформацію про банкрутство та ліквідацію

Президент України Петро Порошенко 30 січня 2015 року підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" щодо розкриття інформації".

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі президента України.

Цей документ було ухвалено Верховною Радою 15 січня 2015 року.

Закон, зокрема, зобов'язує компанії, нагляд за діяльністю яких здійснюється Національною комісією із державного регулювання у сфері ринків фінансових послуг, розміщувати на власних веб-сайтах відомості про порушення провадження у справі про банкрутство, застосування процедури санації фінансової установи; рішення про ліквідацію фінансової установи.

Окрім того, закон зобов’язує компанії розміщувати на власних веб-сайтах таку інформацію: повна назва, ідентифікаційний код та місцезнаходження фінустанови; перелік фінансових послуг, що надаються фінустановою; відомості про власників істотної участі (у тому числі осіб, які здійснюють контроль); відомості про склад наглядової ради та виконавчого органу; дані про відокремлені підрозділи фінансової установи; інформацію про ліцензії та дозволи; річну фінансову та консолідовану фінансову звітність.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", парламентська фракція "Самопоміч" готує законопроект про банкрутство фізичних осіб.

Джерело фото: сторінка Порошенка у Facebook

Коментарі
Додати коментар