До новин

ВС скасував рішення про повернення ЗТМК державі – Group DF

25 березня, 2019
Резонансні справи
ВС скасував рішення про повернення ЗТМК державі – Group DF

Верховний суд скасував рішення Господарського суду Запорізької області за позовом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в інтересах держави до офшорної компанії Tolexis Trading Limited, що входить до Group DF, про розірвання договору з Фондом держмайна щодо створення ТОВ "Запорізький титаномагнієвий комбінат" на базі однойменного держпідприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в заяві Group DF, направленій агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, компанія Tolexis Trading Limited оспорила у Верховному Суді рішення судів першої та апеляційної інстанцій про повернення ЗТМК у державну власність.

"Колегія суддів Верховного Суду України ухвалила рішення про скасування рішень першої та апеляційних інстанцій як таких, що не відповідають нормам українського законодавства. Рішенням Верховного Суду справу відправлено на повторний розгляд до Господарського суду Запорізької області", - йдеться в прес-релізі.

При цьому нагадується, що компанія Tolexis Trading Limited вклала в розвиток ЗТМК $110 млн. Завдяки інвестиціям Tolexis Trading Limited ЗТМК зі збиткового державного підприємства з багатомільйонними боргами перед постачальниками і працівниками почало працювати з прибутком і вперше в історії комбінату виплачувати державі дивіденди.

ЗТМК з 2013 року отримало понад 480 млн грн чистого прибутку, а держава - більше ніж 135 млн грн дивідендів. При цьому сам засновник ЗТМК - компанія Tolexis Trading Limited - прийняв рішення не виплачувати собі дивідендів, а спрямувати їх на підтримку операційної діяльності підприємства.

Рішення Верховного Суду сприятиме підвищенню довіри до України як правової держави з боку українських та іноземних інвесторів і партнерів, вважають у Group DF.

Коментарі
Додати коментар