До новин

У Черкасах можуть продати разом з людьми гуртожиток збанкрутілого підприємства

18 червня, 2015
Банкрутство підприємств
У Черкасах можуть продати разом з людьми гуртожиток збанкрутілого підприємства

Навколо гуртожитку Черкаського державного заводу хімічних реактивів, що вже третій рік перебуває в стані санації, нагнітається напруга: начальницю житлово-експлуатаційної дільниці (ЖЕД) відсторонили, документи забрали, мешканцям нічого не пояснили.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Черкаський край».

Мешканці черкаського гуртожитку по вул. Орджонікідзе, 70, який належить Черкаському заводу хімреактивів, налякані дивним ланцюжком подій навколо їхнього єдиного житла. У гуртожитку проживає 128 сімей, а це близько 300 осіб. Він експлуатується із 1976 року.

Як відомо, після санації заводу є тільки два шляхи: або відродження підприємства, або ж його ліквідація.

Мешканці гуртожитку не можуть дочекатись моменту передачі його в комунальну власність Черкаської міської ради.

Адміністрація заводу на словах за те, щоб віддати гуртожиток місту, але жодних кроків у цьому напрямку мешканці гуртожитку не бачать.

Міські чиновники тільки розводять руками і кажуть, що процес гальмує саме завод: якби їхня воля, то прийняли б гуртожиток у власність міста й за один день.

Слова міських чиновників підтверджують і документи. Міська рада неодноразово зверталась із офіційним листом до Фонду держмайна щодо передачі гуртожитку в комунальну власність міста. Фонд вперто посилає міськраду до керуючого санацією заводу, який водночас є і його директором.

А останні події взагалі поставили жителів гуртожитку на вуха.

У Черкасах уже були випадки, коли власники підприємств продавали гуртожитки разом із мешканцями. Від цих моторошних історій у жилах мешканців гуртожитку стигне кров.

Коментарі
Додати коментар