До новин

«АТОЛЛ ХОЛДІНГ» на межі банкрутства

19 червня, 2015
Резонансні справи
«АТОЛЛ ХОЛДІНГ» на межі банкрутства

Сьогодні Вищий господарський суд України поставить остаточну крапку у справі про стягнення з ПАТ «Атолл Холдінг», головою правління якої є український авто-магнат Олег Боярин, мільйонних боргів по кредитам перед «Унікредит Банком».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

За інформацією Єдиного державного реєстру судових рішень, сьогодні, 19 червня, Вищий господарський суд України розгляне касаційну скаргу «Атолл Холдінг» у справі №  910/21245/13 від 12.11.14 року. 

При цьому суди першої та другої інстанції вже винесли рішення про задоволення вимог кредитору в повному обсязі та відмову у задоволені зустрічного позову «Атолл Холдінгу», який оскаржував свої зобов’язання перед банком щодо повернення  кредитів та відсотків за ними.

А саме, спочатку Господарський суд  м. Києва вирішив стягнути з  «Атолл Холдінгу» на користь ПАТ «Унікредит Банк» борг по тілу кредиту, заборгованість за відсотками та неустойку на загальну суму: 

-17 849  247 грн; 
- 3  408  037 доларів;
- 166  431 євро.

Потім Київський апеляційний господарський суд вирішив відмовити в задоволенні апеляційної скарги «Атолл Холдінгу», який оскаржував свої зобов’язання повертати «Унікредит Банку» борги за кредитами.

Наразі, засідання колегії суддів Вищого господарського суду України щодо розгляду касаційної скарги «Атолл Холдінгу» відбудеться у приміщенні Вищого господарського суду України за адресою: м. Київ, вул. Копиленка, 6, в залі судових засідань № 326 об 11:00 19 червня 2015 року. 

Якщо Вищий господарський суд України задовольнить вимоги кредитора, визнавши рішення Господарського суду  м. Київ правомірним,  цілком ймовірно, що  вже в найближчому майбутньому проти «Атолл Холдінгу» буде порушена справа про банкрутство.

Нагадаємо, група компаній «Атолл Холдінг» - це українська фінансово-промислова група, заснована в 1993 році. Зараз вона включає понад 50 підприємств, у тому числі ТОВ «ЄВРО ЛІЗИНГ». Головою правління і основним співвласником ПрАТ «Атолл Холдінг» є Олег Боярин.

Головні бізнес-інтереси «Атолл Холдінга»: автомобільне виробництво і дистрибуція, інвестиції та будівництво, фінансовий напрямок, туризм і рекреація, девелопмент, а також бізнес-освіта.

До основних підрозділів автомобільного напрямку групи відносяться: ПрАТ «Єврокар» - офіційний виробник автомобілів марок VW Group (Skoda, Volkswagen, Seat) в Україні; ТОВ «Єврокар» - офіційний постачальник автомобілів марки Skoda в Україні; ТОВ «ЄВРО ЛІЗИНГ» - національний лідер ринку транспортного лізингу України; ПрАТ «Формула Мотор Україна» - офіційний імпортер автомобілів марки Seat в Україні. До автомобільного напрямку також входить роздрібна мережа дочірніх підприємств «Автотрейдинг Атолл груп», що спеціалізується на дистрибуції, роздрібному продажі автомобілів і гарантійному та післягарантійному обслуговуванні по всій території України автомобілів марок VW Group (Skoda, Volkswagen, Seat), Ford, Hyundai, Suzuki, Renault, Peugeot, а також дистрибуції та післяпродажному обслуговуванні мотоциклів Harley-Davidson. Мережа представлена в містах: Київ, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів, Вінниця.

Коментарі
Додати коментар