До новин

Після початку ліквідації ЗАлКу "РусАл" вирішив піти з ринку України

02 лютого, 2015
Банкрутство підприємств
Після початку ліквідації ЗАлКу "РусАл" вирішив піти з ринку України

Міжнародна група UC RUSAL, що є інвестором Запорізького алюмінієвого комбінату, залишає український ринок через економічну ситуацію в державі, зростання цін на енергоносії та ліквідацію ЗалКу.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на РБК-Україна.

Голова ліквідаційної комісії ПАТ "ЗАлК", генеральний директор підприємства Олександр Котюк розповів, що інвестори алюмінієвого комбінату в особі міжнародної корпорації UC RUSAL сприйняли рішення суду про ліквідацію акціонерного товариства як підсумок багаторічної хибної економічної політики українського уряду.

"Критична для алюмінієвої галузі економічна ситуація в Україні, зростання цін на енергоносії і втрата внутрішнього ринку збуту алюмінієвої катанки затвердили керівництво UC RUSAL в думці про економічну недоцільність подальшої інвестиційної діяльності у виробництво алюмінію в Україні", - пояснив позицію інвесторів Котюк.

До серпня 2014 року комбінат виробляв алюмінієву катанку, 95% якої реалізовувалося на внутрішньому ринку, але через події на Донбасі попит на продукцію впав до мінімуму.

Група UC RUSAL володіє 15 заводами з виробництва алюмінію, 11 підприємствами, що випускають глинозем, та 8 - з видобутку бокситів.

Збиток групи у 2014 році виріс в шість разів до 3,2 млрд доларів США, у порівнянні з 2012 роком.

Близько 48,1% акцій UC RUSAL належать компанії En+ Олега Дерипаски, 17,02% - групі "ОНЕКСІМ" Михайла Прохорова, 15,8% - SUAL Partners Віктора Вексельберга і Леоніда Блаватника, 8,75% - Amokenga Holdings (належить Glencore) , 0,26% - менеджменту компанії. Решта акцій знаходяться у вільному обігу.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", Запорізький окружний адміністративний суд у грудні 2014 року прийняв рішення про ліквідацію ПАТ "ЗалК".

Джерело фото: rusal.ru

Коментарі
Додати коментар