До новин

Мін’юст планує до жовтня повністю «перезавантажити» органи юстиції

22 червня, 2015
Законодавство
Мін’юст планує до жовтня повністю «перезавантажити» органи юстиції

Міністерство юстиції України має намір до 1 жовтня 2015 року провести повне «перезавантаження» органів юстиції включно з міськими, міськрайонними, міжрайонними та районними управліннями юстиції.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

«Нам важливе це оновлення, адже ті завдання, які стоять перед системою, потребують нових рішень. Без цього всі навіть найпрогресивніші ініціативи, які ми будемо продукувати в Києві, не стануть результативними», - заявила заступник міністра юстиції – керівник апарату Оксана Іванченко, перебуваючи в Сумах в рамках роботи Кадрової комісії Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

За її словами, перші етапи кадрової реформи – кадрове оновлення на рівні головних територіальних управлінь – уже дали результати.

«На сьогодні, після проведення відповідних конкурсів 33 особи були призначені на посади начальників ГТУЮ і більше 10-ти з них – це фахівці, які раніше не працювали на державній службі, але яким цікаво працювати в системі юстиції і які мають потенціал до впровадження наших реформ», - підкреслила вона.

Іванченко наголосила: напрямів, де нові кадри зможуть продуктивно докладати своїх зусиль, в органах юстиції дуже багато, починаючи від кардинального спрощення реєстраційних послуг і завершуючи введенням інституту приватних виконавців.

Про стратегію кадрової політики Міністерства юстиції України говорив і директор Департаменту державної реєстрації Мін’юсту Сергій Бенедисюк, перебуваючи в Кіровограді в рамках роботи Кадрової комісії Головного територіального управління юстиції в Кіровоградській області.

«Основне завдання кадрової політики Міністерства на даному етапі – перевірити, чи дійсно в регіонах є кадри, які готові впроваджувати реформи. По-друге, для нас важливий зворотний зв'язок із регіонами, постійне спілкування не лише на рівні областей, а й на рівні районів, щоб реформи на місцях якомога ефективніше впроваджувались», - наголосив Бенедисюк.

Він зауважив, що проведені співбесіди із фахівцями дають підстави стверджувати, що нові підходи керівництва роботою, новий алгоритм завдань та належне матеріальне забезпечення можуть дати реальний старт справжнім змінам.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, в Мін’юсті звільнення Ебаноідзе пов’язали з його недостатньою гнучкістю.

Коментарі
Додати коментар