До новин

Суд залишив гранітний кар’єр фірмі-банкруту, яка не платить за користування ним державі

24 червня, 2015
Банкрутство підприємств
Суд залишив гранітний кар’єр фірмі-банкруту, яка не платить за користування ним державі

Господарський суд Миколаївської області відмовив прокуратурі у розірванні договору оренди підприємством «Прибузький гранітний кар’єр» землі площею 33,87 га на території Прибузької сільради Миколаївської області.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на текст рішення суду від 15 червня 2015 року у справі №915/449/15.

Раніше прокурор Доманівського району Миколаївської області звернувся до Господарського суду Миколаївської області в інтересах держави в особі Доманівської районної державної адміністрації Миколаївської області з позовом до ТОВ «Прибузький гранітний кар'єр» про дострокове розірвання договору оренди землі від 13 січня 2006 року, за яким майже 34 га надавались «Прибузькому гранітному кар'єру» для видобутку граніту.

Згідно інформації прокуратури, «Прибузький гранітний кар’єр» заборгував державі близько 25 тис. гривень орендної плати за земельну ділянку.

Нагадаємо, навесні 2014 року щодо ТОВ «Прибузький гранітний кар’єр» порушено справу про банкрутство, проте суд дійшов висновку, що несплата цих коштів до бюджету не є істотним порушенням товариством умов договору оренди, тому не має підстав для його дострокового розірвання.

«У задоволенні позовної заяви Прокурора Доманівського району Миколаївської області в інтересах держави в особі Доманівської районної державної адміністрації Миколаївської області відмовити повністю», - йдеться у рішенні суду.

Коментарі
Додати коментар