До новин

НБУ дав банкам ще місяць на реструктуризацію кредитів

24 червня, 2015
Санація
НБУ дав банкам ще місяць на реструктуризацію кредитів

Національний банк України продовжив кінцевий термін реструктуризації кредитів для підтримки ліквідності банків за операціями репо з 1 серпня до 1 вересня 2015 року.

Про це йдеться в його постанові № 395 «Про внесення змін до постанови правління НБУ від 9 червня 2015 року №363» від 22 червня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу регулятора.

Крім того, даною постановою продовжено термін подачі документів для здійснення реструктуризації. Так, якщо раніше банк, який звертається з клопотанням про зміну умов кредитних договорів, укладених за кредитами для підтримки ліквідності під програми фінансового оздоровлення і за кредитами для збереження ліквідності банків, був зобов'язаний протягом 10 робочих днів подати оновлену програму фінансового оздоровлення на термін до 10 червня 2020, а також графік повернення основного боргу за кредитами, то в постанові № 395 вимога про десятиденний термін для подачі документів відсутня.

Нагадаємо, що постановою №363 НБУ встановив графік погашення банками кредитів для підтримки ліквідності, за якими фінустановам були надані «кредитні канікули» до 10 червня поточного року. Остаточний термін повернення банками кредитів з підтримки ліквідності встановлено на 10 червня 2020 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ знову не зміг провести тендер з підтримки ліквідності банків через відсутність заявок.
Коментарі
Додати коментар