До новин

НБУ відніс банк Бахматюка «Фінансова ініціатива» до категорії неплатоспроможних

25 червня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ відніс банк Бахматюка «Фінансова ініціатива» до категорії неплатоспроможних

Правління Національного банку України рішенням від 23 червня віднесло ПАТ «Комерційний банк «Фінансова ініціатива» до категорії неплатоспроможних.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора

Національний банк наголошує, що переважна більшість вкладників банку, вклади яких підлягають відшкодуванню Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, а саме 59 тис. осіб, або 92% отримають свої кошти в повному обсязі. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі більше 3,7 млрд грн.

Як зазначається, банк «Фінансова ініціатива» з лютого 2015 року та впродовж 180 днів, тобто до 23 червня 2015 року, був зобовʼязаний привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку України.

«Проте, незважаючи на всі зусилля зі стабілізації, зокрема до капіталізацію банку власником істотної участі фінустанови, зупинити відплив коштів, стабілізувати ліквідність і відновити платоспроможність в умовах поточної фінансової кризи так і не вдалося», - зазначає регулятор.

Нагадаємо, Нацбанк, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ «ВіЕйБі Банк», 19 березня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

Єдиним акціонером банку до початку 2014 року, залишилося ТОВ «Інвест- Сервіс». Банк «Фінансова ініціатива» заснований в 2005 році. Бенефіціаром банку є бізнесмен Олег Бахматюк.
Коментарі
Додати коментар